Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Home О Нама Архива

     
  ТИМОЧАНИН®  
     
 

Добродошли на Интернет презентацију листа Тимочанин®, јединог илустрованог месечника на простору Тимочке крајине, који је био и остао "лист за народне потребе".

 

Тимочанин® је лист светског дизајна, концепцијски оријентисан, пре свега, на очување традиције Тимочана и Крајинаца. Лист је, на специфичан начин говорио о прошлости овога краја, актуелним дешавањима у свим областима живота и покушавао да, заједно са својим читаоцима, осмисли добру будућност ове српске регије.

 

Историјат

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Први број листа Тимочанин®, који наставља традицију листа са истим именом из 1889. године, изашао је из штампе 3. маја 2007. године, на дан Светог Владике Николаја охридског и жичког. Случајности не постоје, па тако ни новоканонизовани светитељ није случајно постао заштитник листа Тимочанин® тиме што је сам одредио датум излажења нашег листа. Тога дана освештане су наше просторије, а празник Светог Владике Николаја постао је Крсна слава листа и нашег привредног субјекта.Лист је најпре излазио као недељник, а, након интерне реорганизације редакције, од септембра 2007. године излазио је једанпут месечно. Дистрибуирао се на простору читаве Тимочке крајине и на свим боље снебдевеним киосцима се могао купити сваког 15. у месецу.
Сарадници листа били су углавном професионални новинари различитог старосног доба. Када се младост удружи са искуством, онда може да се добије само квалитет, а Тимочанин® је управо потврда тога.  

 

Планови су били да Тимочанин® изађе из регионалног оквира и да можда једног дана, уз вашу помоћ, постане национални лист.На велику жалост свих нас то ће остати неостварено. П последњи број Тимочанин®-а, изашао је из штампе маја 2008. године,  да би се, након тога, угасио из финансијских разлога. Узимајући у обзир да није наишао на подршку ни једне општинске власти Тимочке крајине, иако исте поседују знатна средства намењена за подршку медија, дајемо себи за право да кажемо да Тимочанин® данас не постоји јер није био ниучијој служби већ  само и једино "лист за народне потребе".

 

Годинама након последњег броја, нудимо вам архивске примерке листа кога се сви сећају и данас...

 
     

© Kepi Blanc Group 2009